Lezingen en workshops

De maatschappij is vol in verandering. Diegene die het niet ziet, of wellicht niet wil zien, zal de aansluiting missen. Bedrijven en organisaties staan voor grote uitdagingen hun onderneming in deze maatschappelijke omwenteling mee te bewegen.

In inspirerende lezingen neemt Karel je mee in zijn eigen ervaringen als verantwoordelijke in innovaties en bedrijfsveranderingen. Waar zitten de jaknikkers en de needoeners. Wie zijn je ambassadeurs en waarom vindt men verandering prima maar pas als de anderen het eerst doen?

De enorme snelheid waarin de maatschappij digitaliseert, maakt dat power to the people niet een loze kreet is maar werkelijkheid. Ontwikkelingen waarin er ongekende mogelijkheden ontstaan voor iedereen die digitaal kan meekomen.

Bedrijven zullen hun medewerkers moeten binden met meer dan alleen een goed salaris. De krapper wordende arbeidsmarkt is inmiddels een werknemersmarkt geworden. Nu al zijn de zorg, het onderwijs en de bouw niet in staat voldoende personeel te verwerven. De medewerker zal meer en meer onderscheid maken in bedrijven, die naast een uitdagende zinvolle werkomgeving, ook aandacht hebben voor de werk-privé verhouding.

“Ik geloof dat de menselijke maat terug moet. De mens en zijn beleving moet weer centraal staan. De mens wil zich wel binden, wil ergens bij horen, maar in vrijheid. Vrijheid in gebondenheid”.

Populaire interactieve lezingen van Karel zijn momenteel:

Burn-out is een keuze.   
Deze lezing laat je inzien wat de noodzaak van goed persoonlijk leiderschap is. Waar liggen jouw waarden en prioriteiten? Karel laat op een prikkelende wijze zien dat preventie voor een burn-out bij niemand anders dan bij jezelf ligt. 

Transitiemanagement in een onwillige bedrijfscultuur 
Soms, of juist meestal zit men niet te wachten op veranderingen. Een  bedrijfscultuur kan je aan de buitenkant het idee geven dat er wordt veranderd maar waar ondergronds totaal andere spelregels gehanteerd worden. In deze lezing geeft Karel je op een humoristische wijze inzicht wat jij kunt veranderen aan een onwillige bedrijfscultuur. Hij laat dit zien aan de hand van een aantal veelvoorkomende voorbeelden en zijn eigen ervaringen. 

Neem contact op om deze lezing te boeken!