Spreker

spreker

lezingen en workshops

mis jij de aansluiting?

De maatschappij is vol in verandering. Diegene die het niet ziet, of wellicht niet wil zien, zal de aansluiting missen. Bedrijven en organisaties staan voor grote uitdagingen hun onderneming in deze maatschappelijke omwenteling mee te bewegen.

In inspirerende lezingen neem ik je mee in mijn eigen ervaringen als verantwoordelijke in innovaties en bedrijfsveranderingen. Waar zitten de jaknikkers en de needoeners. Wie zijn je ambassadeurs en waarom vindt men verandering prima maar pas als de anderen het eerst doen? De enorme snelheid waarin de maatschappij digitaliseert, maakt dat power to the people niet een loze kreet is maar werkelijkheid. Ontwikkelingen waarin er ongekende mogelijkheden ontstaan voor iedereen die digitaal kan meekomen.

Bedrijven zullen hun medewerkers moeten binden met meer dan alleen een goed salaris. De krapper wordende arbeidsmarkt is inmiddels een werknemersmarkt geworden. Nu al zijn de zorg, het onderwijs en de bouw niet in staat voldoende personeel te verwerven. De medewerker zal meer en meer onderscheid maken in bedrijven, die naast een uitdagende zinvolle werkomgeving, ook aandacht hebben voor de werk-privé verhouding.

Ik geloof dat de menselijke maat terug moet. De mens en zijn beleving moet centraal staan.De mens wil zich wel binden, maar hecht ook waarde aan vrijheid en flexibiliteit. Door aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de medewerkers, zullen zij zich verbonden (kunnen) voelen aan de organisatie.

Populaire interactieve lezingen van Karel zijn momenteel:

Burn-out is een keuze  
Deze lezing laat je inzien wat de noodzaak van goed persoonlijk leiderschap is. Waar liggen jouw waarden en prioriteiten? Karel laat op een prikkelende wijze zien dat preventie voor een burn-out bij niemand anders dan bij jezelf ligt. 

Transitiemanagement in een onwillige bedrijfscultuur 
Soms, of juist meestal zit men niet te wachten op veranderingen. Een  bedrijfscultuur kan je aan de buitenkant het idee geven dat er wordt veranderd maar waar ondergronds totaal andere spelregels gehanteerd worden. In deze lezing geeft Karel je op een humoristische wijze inzicht wat jij kunt veranderen aan een onwillige bedrijfscultuur. Hij laat dit zien aan de hand van een aantal veelvoorkomende voorbeelden en zijn eigen ervaringen. 

Neem contact op om deze lezing te boeken.

recencies

"Karel als dagvoorzitter was een schot in de roos. Bij deze Groningse editie, een echte groninger op het podium die op een intellectuele en humoristische wijze een mooie draai aan een inspirerende dag gaf. En geweldig om Erik Scherder, Ard Schenk en Dick Schwaab naast hem op het podium te mogen zien."
Astrid de Vries
Fitte Brein Groningen
"Op het event was het mogelijk om de workshop Burnout is een keuze te bezoeken. De titel riep weerstand op, daarom wilde ik eigenlijk de spreker bewijzen dat dit niet klopt. Echter na de lezing van Karel, begreep ik wat mijzelf eigenlijk te doen stond. Inspirerend!"
Frank Verhoeven
Gezondheid en Co event